De nieuwe Subaru Forester e-BOXER is naast een 2.0 liter benzinemotor voorzien van een elektromotor van 16,7 pk.
De nieuwe Subaru Forester e-BOXER is naast een 2.0 liter benzinemotor voorzien van een elektromotor van 16,7 pk. Foto: Ingezonden

Subaru maakt prijzen bekend van 'eerste' geëlektrificeerde modellen

AALSMEER - Subaru is niet het eerste merk waaraan je denkt bij elektrisch rijden. Toch ontkomt ook het Japanse merk er niet aan om geëlektrificeerde modellen te lanceren. Eind dit jaar is het zover, dan staan de Subaru XV e-BOXER en de volledig nieuwe Forester e-BOXER in de dealershowroom. De prijzen zijn inmiddels bekend. De Forester met hybride-aandrijflijn begint bij € 43.995,- en eindigt bij € 49.995,-. De XV e-BOXER is er vanaf € 37.995,-. De meest luxueuze versie kost € 41.995,-.

De Subaru XV e-BOXER en de volledig nieuwe Subaru Forester e-BOXER zijn de eerste geëlektrificeerde modellen van het Japanse merk. Beide zijn voorzien van een 150 pk sterke direct ingespoten tweeliter benzinemotor en een in de Lineartronic CVT-versnellingsbak geplaatst elektromotor met een vermogen van 16,7 pk. Voeding van die elektromotor komt van een 118,4 volt sterke batterij. Subaru heeft bewust voor een in-huis ontwikkeld hybridesysteem met Subaru-specifieke eigenschappen gekozen, want ook als hybride, moet een Subaru een echte Subaru blijven. Dat betekent inclusief een goede wegligging, een hoog trekgewicht en geen concessies als het gaat om laadvolume, gebruiksgemak en veiligheid.

Voor degenen die serieus belangstelling hebben in de hybridemodellen en dit jaar nog willen rijden (en profiteren van een BPM-voordeel), heeft een aantal dealers voor een beperkt aantal gegadigden een exclusieve voorintroductie. Meer informatie op: subaru.nl.