Kindertelefoon zoekt leden jongerenraad

GRONINGEN - De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen en jongeren over alles kunnen praten. De organisatie vindt het belangrijk dat De Kindertelefoon nog meer van kinderen en jongeren zelf wordt. Daarom werken ze met een actieve jongerenraad en zijn daarvoor op zoek naar nieuwe leden. Ben je tussen de 12 tot 18 jaar en vind je het leuk om kritisch en enthousiast met ons mee te denken? Meld je dan aan.

De jongererenraad is in 2018 het leven geroepen om De Kindertelefoon te adviseren over wat er speelt bij jongeren. Het helpt de organisatie scherp te blijven op veranderende behoeftes en nieuwe trends, en zorgt ervoor dat we blijven aansluiten bij de leefwereld van jongeren.
De jongerenraad komt in ieder geval vijf keer per schooljaar bij elkaar, op een donderdagmiddag op verschillende locaties van De Kindertelefoon. Hier leren de jongeren de organisatie goed kennen, praten ze met vrijwilligers en medewerkers en volgen ze interessante trainingen. Ook gaan ze vloggen over het werk van de jongerenraad.

Profiel nieuw jongerenraadlid: Je bent minimaal 12 en maximaal 18 jaar oud. Je bent niet bang om je mening te geven, je wilt graag iets betekenen voor anderen en je kunt in het schooljaar 2019-2020 vijf keer naar De Kindertelefoon komen (in Utrecht en Groningen).

Aanmelden kan tot en met zondag 26 mei via www.kindertelefoon.nl/jongerenraad.