Friese Boys speelt volgend seizoen weer in de vierde klasse na het
behaalde kampioenschap.
Friese Boys speelt volgend seizoen weer in de vierde klasse na het behaalde kampioenschap. Foto: Ingezonden

Friese Boys kampioen na ruime winst

KOLLUMERZWAAG - Friese Boys heeft zaterdag de titel in de vijfde klasse C behaald door de thuiswedstrijd tegen De Sweach met maar liefst 6-0 te winnen. Bij de rust was de stand 2-0.

Het eerste doelpunt viel al snel. Een vrije trap van Eelke Venema werd gestopt door doelman Marvin Slofstra, maar Pier Kempenaar benutte de rebound: 1-0. Aan de andere kant was topscorer Jochem Reitsma na een slordigheid bij Friese Boys gevaarlijk, maar de bal rolde naast het Friese Boys-doel. Aansluitend werd het 2-0; Rienk Postma onderschepte de bal, lanceerde Dirk Jan Heidstra die de bal achter doelman Slofstra schoot: 2-0.

Direct na de thee redde keeper Abe Kramer op een inzet van Pier Kempenaar. De doelman was echter kansloos op een inzet van Lammert Dijkstra: 3-0. Doelman Kramer tikte een vrije trap van Jan Top over de lat, maar liet even later een schot van Pier Kempenaar schieten: 4-0. Nadat Dirk-Jan Heidstra een doelpunt wegens buitenspel zag afgekeurd had Pier Kempenaar met een hard schot opnieuw succes: 5-0. Ook het zesde doelpunt kwam van Kempenaar toen hij goed werd gelanceerd.
"Vier goals en een assist, beter kan het niet." aldus Friese Boys speler Pier Kempenaar. "We zijn de wedstrijd ingegaan met het idee dat we moesten winnen. In de eerste vijftien minuten scoorden we twee keer en daarna hebben we het goed uit gevoetbald. We hebben vandaag laten zien dat we kunnen voetballen. Als we ons ding doen dat moeten we in de vierde klasse mee kunnen draaien in de middenmoot."