Spectaculaire autocross in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Op 11 mei organiseert Autosport Noord de jaarlijkse autocross aan de Blauwhuisterweg in Surhuisterveen.

Dit wordt voor Autosport Noord de eerste wedstrijd van dit seizoen welke meetelt voor het clubkampioenschap. In de regioklasse zullen diverse rijders uit de gemeente Achtkarspelen hun kunnen laten zien. Voor deze klasse geldt dat de auto een standaardcarrosserie moet hebben en de motor maximaal 6 cilinders mag hebben. Vierwielaandrijving, turbo en drukvulling zijn niet toegestaan in deze klasse. De rijder komt uit de gemeente Achtkarspelen of binnen een straal van 25 kilometer van Surhuisterveen. Voor de dames is er een aparte klasse. Ook zullen de supersnelle sprinters en kevers hun opwachting maken. De overige klassen zijn junioren, standaard tot 1800 cc, standaard tot 2000 cc, opstap en de vrije standaardklasse. Ook in deze klassen zullen diverse rijders uit de regio deelnemen. Opgave is nog mogelijk in alle klassen. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en vinden plaats aan de Blauwhuisterweg 48 in Surhuisterveen.
De entree is voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis, 12 tot en met 16 jaar € 5,00 en 16 jaar en ouder €10,00. Voor meer info en reglementen telefoonnummer 06-23638244 tussen 19.00 en 21.00 uur.