De Smallsteps 8 van Drachten KidsRun trekt veel jeugdige deelnemers.
De Smallsteps 8 van Drachten KidsRun trekt veel jeugdige deelnemers. Foto: Johan de Wit

Nieuwe startplek van Kidsrun 8 van Drachten

DRACHTEN - De Smallsteps 8 van Drachten KidsRun start 16 juni op een nieuwe locatie. De organisatie van het hardloopevenement De 8 van Drachten heeft een unieke samenwerking met Smallsteps kinderopvang en het Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG)-project van de Gemeente Smallingerland en Sportbedrijf Drachten.

Rennen, klimmen, fietsen en steppen in de frisse lucht draagt niet alleen bij aan de gezondheid van kinderen, maar is ook goed voor het gevoel van eigenwaarde: "Kijk eens wat ik kan!" Bij Smallsteps gaan ze iedere dag met de kinderen naar buiten onder het motto bewegen is belangrijk.

Kinderen beleven veel plezier aan samen buiten spelen en verzinnen vaak ook graag hun eigen spelletjes. Ze willen zelf ontdekken. "Onze pedagogisch medewerkers stimuleren dat. Met liefdevolle aandacht begeleiden we de kinderen, zodat zij in hun eigen tempo kunnen groeien, spelen en leren."

Wijklopen en extra
trainingen Sportbedrijf

In veel wijken zijn wijklopen georganiseerd of worden nog georganiseerd door medewerkers van het Sportbedrijf.

Daarnaast is er voor de scholen de mogelijkheid om extra trainingen te krijgen. Die worden dan verzorgd door een trainer van de atletiekvereniging Impala uit Drachten.

Nieuwe startplaats

De KidsRun krijgt een nieuwe startplaats. Door de koopzondagen bij de Doctor Martin Luther Kingboulevard is de start van de KidsRun verplaatst naar de Hoge Bomen in Drachten. De jeugd loopt dan via de Eikensingel en de Burg. Wuiteweg naar de finish op het Kiryat Onoplein in Drachten, dit over een afstand van 1 mijl (1600 meter). Zoals ook bij de vorige edities gebruikelijk was, wordt er nu ook gelopen (en gefietst) voor een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij).

Inschrijving

Inschrijven voor de Rabo 8 van Drachten op zondag 16 juni is nog mogelijk. Voor scholen en bedrijven sluit de inschrijving op 17 mei. De inschrijving geldt dan ook voor de aanmelding van de deelnemers. Voor alle deelnemers aan de 8 kilometer is er een tussentijdsmeting op de vijf kilometer. De tijd van de 5 kilometer komt ook in de uitslagen. De sluiting van de inschrijving voor de individuele deelnemers is op 2 juni. Informatie voor het fietsen en wandelen, zie de website van de organisatie. Alle informatie is te vinden op www.8vandrachten.nl

Voor vragen: info@8vandrachten.nl

Na-inschrijving voor het hardlopen is op de dag zelf niet meer mogelijk.