De Pasveerkorpsen, de beste showband, 
komen op 11 mei naar Burgum.
De Pasveerkorpsen, de beste showband, komen op 11 mei naar Burgum. Foto: Pasveer

Spectaculaire Marching Day in Burgum

BURGUM - Al 23 keer op rij uitgeroepen tot de beste showband! En ze komen op 11 mei naar Burgum: de Pasveerkorpsen uit Leeuwarden. Ook het Jong Pasveerkorps is van de partij. Naast topmuzikaliteit is er de combinatie met verrassende showfiguren, die het geheel tot een prachtige show maken.

De Burgumer Aktiviteiten Kommissie (BAK) is altijd op zoek naar iets nieuws voor het activiteitenprogramma van het Burgumer centrum. "En zo kwamen we op de Pasveerkorpsen. Misschien wel bekend van de opening van de Amsterdam Arena of grote muzikale parades", zegt Sybe de Vries van de BAK. "In Burgum komen beide Pasveerkorpsen, ook het Jong Pasveerkorps tot 16 jaar komt mee. Ze treden zowel afzonderlijk als gezamenlijk op. "Ze zijn niet voor niets voor de drieëntwintigste keer de beste showband. Er zullen verschillende muzikale parades en shows zijn in het centrum."

De Pasveerkorpsen spelen zowel oude traditionele muziekstukken van bijvoorbeeld Tsjaikovski als hedendaagse muziek, met nummers van Sting en Phil Collins. Door de snelle bewegingen, flitsende figuren en geweldige muzikaliteit is ook het Jong Pasveerkorps erg geliefd bij het publiek. Van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang en parkeren gratis. Op zaterdag 18 mei, van 11.00 tot 17.00 uur is er een Groot Lifestyle Event.
Info over de Burgumer activiteiten vindt u op www.burgum.frl.