Smallingerland werkt aan nieuwe woonvisie

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland wil een nieuwe woonvisie. De gemeente zoekt hulp van een extern bureau. Er worden drie bureaus gevraagd een offerte uit te brengen. De gemeenteraad kan er op 14 mei nog wat over zeggen, voor het vervolg in gang wordt gezet.

Tussen september dit jaar en maart volgend jaar volgt de feitelijke voorbereiding. Het streven van b. en w. is dat de gemeenteraad de nieuwe Woonvisie in maart 2020 vaststelt. Bewoners van Smallingerland en belanghebbenden krijgen voor die tijd de kans mee te praten over de woonvisie. Mede voor begeleiding van dit proces is een extern bureau nodig, vindt het college van b. en w.

In de woonvisie moeten volgens het college zeven thema's aan bod komen: betaalbare woningen, beschikbaar voor alle doelgroepen, inclusief nieuwbouw, maar ook met investeringen in bestaande huizen; duurzaam (met een route naar CO2-neutraal); aandacht voor oud (kunnen) worden in de eigen omgeving en tot slot: een leefbare woonomgeving.
Het beoogde resultaat is een 'interactieve' en 'omgevingsgerichte' woonvisie, met een brede visie op de hele woningmarkt. Het moet ook een bouwsteen worden voor de Omgevingsvisie.