V.l.n.r. Anne Marije Kleinhuis (Feankeninginne 2018), Jildou van der Velde en Klaske Terpstra.
V.l.n.r. Anne Marije Kleinhuis (Feankeninginne 2018), Jildou van der Velde en Klaske Terpstra. Foto: Ingezonden

Nieuwe Feankeninginne opent watersportseizoen

EARNEWALD - Klaske Terpstra is de nieuwe Feankeninginne. Afgelopen zaterdag stapte zij samen met het nieuwe blommefamke Jildou van der Velde van het houten skûtsje Aebelina in de haven van Earnewâld. Door de bel drie keer te laten rinkelen opende de kersverse Feankeninginne het nieuwe watersportseizoen.

Ook dit watersportseizoen staan er weer tal van activiteiten op de planning, te beginnen met de Lancaster herdenking op 5 mei. In het centrum van Earnewâld staan dan diverse originele legervoertuigen opgesteld van Keep Them Rolling. Bij deze unieke voertuigen vertelt Jan Bergsma over de crash van de Lancaster in de Tweede Oorlog. Vanuit het bezoekerscentrum zijn er afvaarten met gids naar het oorlogsmonument in de Alde Feanen.

Op 12 mei is de opstapdag Varen in de Alde Feanen. Vanaf 12.30 kun je kennismaken met de verhuurvloot van Earnewâld. Je kunt meezeilen met de zeilpraam de Dominee of opstappen op een sloep. Wil je liever actief bezig zijn? Dan kun je zelf het kanovaren uitproberen. De activiteiten zijn onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. Kijk voor meer informatie op:
www.earnewald.nl.