Ook de kinderen hadden een geslaagde Koningsdag in Feanwâlden.
Ook de kinderen hadden een geslaagde Koningsdag in Feanwâlden. Foto: Ingezonden

Geslaagde koningsdag in Feanwâlden

FEANWALDEN - In Feanwâlden werd voor de tweede keer door Stichting Us Doarp Keningsdei georganiseerd. Het was weer een dag voor jong en oud en voor ieder wat wils!

De dag begon in de regen bij Talma Hoeve. Kwamen vorig jaar Koning Willem Alexander en koningin Maxima nog langs, dit jaar bracht prinses Beatrix een bezoek aan het dorp in de wâlden. Samen met haar trouwe lakei sprak zij de dorpsgenoten toe en maakte een gebaar naar de voorzitter van Doarpsbelang: prinses Beatrix wilde wel één van haar beeldhouwwerken doneren aan het nieuwe park in Feanwâlden.

De ochtend werd verder opgevrolijkt door de acro- en jazzafdeling van de gymnastiekvereniging. Daarna gingen de koets met de prinses en de prachtig versierde fietsen in optocht naar de Koemarkt. Op de Koemarkt zelf was er een uitgebreid programma met veel vertier voor de kinderen en een podium waar de plaatselijke koren en zangeressen de sfeer maakten. By Auk toonde de nieuwste voorjaarsmode.

's Middags was het tijd voor de beste thuisbakkers van Feanwâlden. Maar liefst 14 taarten deden mee met de wedstrijd 'Heel Feanwâlden bakt'. De vier juryleden (Albertjan van Zwol, Geert Bakker, Piet Plantinga en Annigje Sikma) hadden er een hele hap aan.

Uiteindelijk won de Brownie-taart van Mathilda Hommes. Wellicht niet de meest spectaculaire, maar - unaniem besloten - wel de lekkerste! De middag werd afgesloten met een gezellige nazit onder muzikale begeleiding van Orkest Butterfly.