Er werd veel gehandeld tijdens Koningsdag in Burgum.
Er werd veel gehandeld tijdens Koningsdag in Burgum. Foto: Pruisfotografie

Burgum heeft Meer …. Oranjevertier!

BURGUM - Het was fris en het begon nat op Koningsdag. Gelukkig klaarde het rond 11.00 uur op en kwam er steeds meer publiek in het Burgumer centrum.

Voor de kinderen was het weer niet zo'n probleem. De eerste kinderen waren al om 6.00 uur 's ochtends op de vrijmarkt voor de mooiste plekjes. Er werd veel handel gedaan, vele zakcentjes zijn verdiend. Er was ook een groep kinderen die hun opbrengst zou besteden aan het goede doel KiKa.

Behalve de grote kindervrijmarkt waren er veel spelletjes te doen. Een grote pannakooi, een basketbalspel en voor de kleintjes ringgooien en 'zeehondjes voeren'.

Je kon selfies maken in de selfiecorner, er waren twee prachtige koninginnen en ondanks de kou werden er de nodige slushdrankjes door het oranjecomité verkocht. Al met al toch een prachtige 'Oranje'-dag.

Ook De Marko's lieten zich niet tegenhouden door het weer en gaven mooie shows weg in Burgum. Om 9.00 uur beet de jeugddrumband het spits af. Ondanks een stevige bui, wist het publiek dit optreden te vinden.

Een uur later gaven de twirlers diverse shows weg. Toen rond 11.00 uur de Color Guards aantraden liet zelfs de zon zich af en toe zien. Ondanks het weer kijken ook De Marko's terug op een stralende Koningsdag!

Alvast voor de agenda

Het Showorkest Pasveerkorps komt op zaterdag 11 mei, vanaf 13.00 uur.
Info over de Burgumer activiteiten vindt u op www.burgum.frl.