Beachvolleybal Drachten wordt gehouden bij Tuindorado in Drachten.
Beachvolleybal Drachten wordt gehouden bij Tuindorado in Drachten. Foto: Ingezonden

Beachvolleybal Drachten: 5 en 6 juli

DRACHTEN - Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli vindt voor de eenentwintigste keer Beachvolleybal Drachten plaats. Het toernooi, dat ooit begon op het Raadhuisplein, wordt al een groot aantal jaren met succes georganiseerd op het parkeerterrein van Tuindorado, aan 't Zuid.

Ook dit jaar zal daar weer driehonderd kuub zand worden gestort en zal er fanatiek worden gevolleybald op verschillende niveaus. Op de vrijdagavond spelen de jeugdteams. Zaterdags spelen overdag de recreanten en de divisie- en districtsspelers.

Aanmelden tot 10 juni

's Avonds neemt een groot aantal ondernemers het tegen elkaar op, tijdens het bedrijventoernooi. Jong, oud, volleyballers, oud-volleyballers en zelfs niet-volleyballers: iedereen kan meedoen. Aanmelden voor het toernooi kan tot 10 juni.

Met het beachvolleybaltoernooi wil de organisatie bijdragen aan het sportaanbod in de gemeente Smallingerland.

Elk jaar doen er weer meer teams mee en neemt het aantal toeschouwers toe, wat laat zien dat het toernooi groeit aan populariteit en een belangrijke plek inneemt in dat sportaanbod. Behalve het sportieve karakter, staat het toernooi vooral in het teken van een goede en ongedwongen sfeer en veel gezelligheid.