Een aantal sporters na een intensieve training van FightKings BG. Linksvoor de jeugdtrainers Jeroen de Vent en Bindert van der Veen, in het midden Melisa Darsi, rechtsvoor (met het rode broekje) Ernest Colic.
Een aantal sporters na een intensieve training van FightKings BG. Linksvoor de jeugdtrainers Jeroen de Vent en Bindert van der Veen, in het midden Melisa Darsi, rechtsvoor (met het rode broekje) Ernest Colic. Foto: Actief Media

Weerbaar en fit met FightKings BG

BURGUM - Veel mensen krijgen in hun leven ooit te maken met geweld of een bedreigende situatie. Jezelf kunnen verdedigen is dan van levensbelang. Ernest Colic van FightKings BG ontwikkelde een systeem dat gebruikers weerbaarder maakt. Hiervoor combineerde hij meerdere vechtsporten. Het is ook geschikt om in vorm te raken, want per training verbrand je tot 1500 kilocalorieën.

Volgens Ernest kan iedereen weerbaarder worden: "Wij hebben leerlingen van zes jaar oud maar ook zestigplussers. Wij bieden ruimte voor groei, wat je ambities ook zijn. Zo trainen hier recreatieve sporters maar ook wedstrijdvechters." Ernest geeft al zeventien jaar les in verschillende vechtsporten en was drie keer Nederlands kampioen kyokushin karate en een keer vierde van Europa. De technieken die hij nu overbrengt op zijn leerlingen komen uit het kickboksen, karate en andere zelfverdedigingssystemen. "Waarom zou je je beperken tot één stijl als je ook het beste uit alle stijlen kunt combineren?" Omdat mentale weerbaarheid ook belangrijk is, start en eindigt iedere les met meditatie.

De aanpak slaat aan, zo werkt Ernest nu veel samen met scholen en sinds kort met de gemeente Tytsjerksteradiel. Om meer mensen bekend te maken met FightKings BG heeft hij de website fightkingsbg.nl laten bouwen en krijgt hij ondersteuning van de volgende sponsoren: Sendan import/export, Bouwhuis opleidingen, Muta Sport B.V. en Gabe Schols.

Wil je weerbaarder en fitter worden? Ernest nodigt je uit om vrijblijvend een keer mee te trainen. "Bel gerust voor meer informatie."

06-11363153 | Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 22L, Burgum | fightkingsbg.nl