'Lijden en Verlies, rouwverwerking'

FERWERT - Op maandag 13 mei organiseert Interzorg Groep een themabijeenkomst met als thema 'Lijden en Verlies: hoe om te gaan met rouwverwerking'. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Grand Café Ut en Thús begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). aan de Foswerterstrjitte 7.

De entree is gratis. De bijeenkomst in Ferwert is bedoeld voor kerkenraadsleden, diaconale medewerkers en daarnaast voor alle overige belangstellenden.

Stilstaan bij rouwproces

Tijdens deze avond zullen de predikanten A.C. van der Wekken (CGK Dokkum) en G. Heek (GKV Buitenpost) een inleiding verzorgen over het thema 'omgaan met rouw en verlies'. Zij zullen stilstaan bij hoe een rouwproces er uit ziet en hoe dit op een juiste manier ruimte te geven. Wat is de impact op de bredere verbanden om mensen heen (denk aan familie, kerkelijke gemeente en anderen).

Daarnaast geven ze aandacht aan wat christenen extra te bieden hebben, namelijk hoop over rouw en verlies heen. Hoe kan het pastoraat een cultuur van hoop cultiveren? Hoe bieden we mensen, van wie het leven getekend is door rouw en verlies nieuw perspectief?

Workshop

Na een korte inleiding volgt er een workshop, waarin aan de hand van de Bijbel een aantal casussen verder uitgewerkt zal worden.

Doelstelling is om een goede 'attitude', houding, aan te leren en er is veel tijd om met elkaar te oefenen.