Gastgezinnen ontmoeten elkaar tijdens de trainingen en kunnen dan ervaringen uitwisselen.
Gastgezinnen ontmoeten elkaar tijdens de trainingen en kunnen dan ervaringen uitwisselen. Foto: Ingezonden

Gastgezinnen voor geleidehonden gezocht

DRACHTEN - Geleidehondenschool Herman Jansen uit Almere traint geleidehonden voor blinden en slechtzienden sinds 1995. Daarbij hebben zij de hulp nodig van gastgezinnen die de pups onder begeleiding opvoeden en trainen.

Een geleidehond zit in het basispakket van de zorgverzekering waardoor het voor vele mensen met een visuele beperking mogelijk is een geleidehond aan te vragen. Een geleidehond zorgt voor onafhankelijkheid en een toename van de mobiliteit. Daarnaast is de hond vooral een maatje en een manier om contacten te leggen met anderen. Voor het trainen van de honden is de school dringend op zoek naar gastgezinnen die de pups vanaf 8 weken oud een jaar lang onder begeleiding van de school willen opvoeden en trainen. Daarvoor zijn er trainingslocaties in Almere, omgeving Den Haag, Roosendaal en Drachten. Wat u in de trainingen leert zult u in uw eigen tijd en omgeving wekelijks in de praktijk gaan brengen zodat het een gewoonte wordt voor de hond.

Bent u een gezin of alleenstaand en is dit misschien iets voor u? Wij zien graag dat er overwegend iemand thuis is of de hond eventueel mee mag naar het werk. Alleen thuis zijn wordt zeker aangeleerd maar zal nooit de hoofdzaak in de training worden. Eigen honden zijn geen bezwaar mits ze sociaal zijn en goed luisteren. Ook katten en andere dieren vormen geen bezwaar. Tijdens trainingen kan men ervaringen uitwisselen met andere gastgezinnen. De school verzorgt alle spullen die nodig zijn voor de hond.

Meer weten? Geeft u zich dan op voor de infodag op 11 mei in Almere bij Geleidehondenschool Herman Jansen. 036-5384560 | 06-15619160 | www.geleidehondentrainer.nl