De T-Cross is met diverse designpakketten tot in detail op smaak te brengen.
De T-Cross is met diverse designpakketten tot in detail op smaak te brengen. Foto: ingezonden

Volkswagen T-Cross nu bij de dealer

LEUSDEN - De Volkswagen T-Cross staat nu bij de Nederlandse dealers. De nieuwe compacte SUV is er vanaf € 22.620.

De T-Cross heeft het kenmerkende design en de hoge zit van een echte Volkswagen SUV. Hij oogt zelfverzekerd met zijn strakke lijnen en bijzondere details als de optisch met elkaar verbonden LED-achterlichten. De nieuwe compacte SUV is zo'n zes centimeter langer en tien centimeter hoger dan de Polo. Hij biedt volop ruimte aan vijf personen. De bagageruimte is de grootste in zijn segment en kan door de verschuifbare achterbank variëren van 385 tot 455 liter (met neergeklapte achterbank zelfs 1.281 liter).

Drie uitvoeringen

Volkswagen levert de T-Cross in drie uitvoeringen: T-Cross, T-Cross Life en T-Cross Style. Standaard is de T-Cross al compleet uitgerust, met onder meer elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, LED-dagrijverlichting, Front Assist inclusief City Emergency Braking en het E-Call noodoproepsysteem.

De T-Cross Life gaat nog een stapje verder. Die is standaard voorzien van onder andere Climatic airco, een multifunctioneel stuurwiel, adaptieve cruise control met automatische afstandsregeling, 16 inch lichtmetalen velgen in Belmont-design en zwarte dakrails . De T-Cross Life heeft ook een volledig neerklapbare passagiersstoel en Bluetooth telefoonvoorbereiding.

Aan de top van de T-Cross-reeks staat de luxueus uitgeruste T-Cross Style, met bijvoorbeeld 17 inch lichtmetalen Chesterfield-velgen, Sport-Comfortstoelen, sfeerverlichting in het interieur, automatische airco, vermoeidheidsherkenning en Park Distance Control.