De Opel Grandland X wordt ingezet bij specifieke en specialistische openbare wegtrainingen voor alle hulpdiensten.
De Opel Grandland X wordt ingezet bij specifieke en specialistische openbare wegtrainingen voor alle hulpdiensten. Foto:

Opel Grandland X geknipt voor rijtraining hulpdiensten en inzetbaar als lesvoertuig

BREDA - Grandland X is een nieuwe generatie Opel voor hulpverleners. Door de afmetingen en ruimte is de auto perfect voor rijtrainingen. De uitgebreide uitrusting draagt bij aan comfort en veiligheid.

Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) heeft een Opel Grandland X in gebruik genomen voor het opleiden van hulpverleners. Volgens het NIV is de Grandland X vanwege zijn rijke veiligheidsuitrusting, afmetingen (hoogte) en comfortabele AGR-stoelen de ideale trainingsauto om chauffeurs van tal van hulpdiensten en -organisaties op te leiden. De Grandland X is onder meer voorzien van dubbele pedaalbediening en handhavingsuitrusting.

De Opel Grandland X wordt ingezet bij specifieke en specialistische openbare wegtrainingen voor alle hulpdiensten. De chauffeurs moeten volledig op de capaciteiten, veiligheidssystemen en comfortfuncties van de auto kunnen rekenen. Tijdens de trainingen worden noodsituaties nagebootst waarbij de chauffeur met spoed een route moet afleggen.

Het NIV geeft al sinds 1999 rijvaardigheidstrainingen aan particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Met de nieuwe Opel Grandland X worden specialistische rijtrainingen gegeven aan brandweer, ambulance en politie, milieucontrolediensten, ministeries en bloedbanken. De chauffeurs leren defensief rijden, omgaan met licht- en geluidsignalen en krijgen extra rijvaardigheidstrainingen, waaronder een slipcursus.