Terwijl het eerste team punten moet sprokkelen om zich te handhaven in de hoofdklasse, werd het tweede team van VV Buitenpost kampioen. Foto: Ingezonden

VV Buitenpost blij met punt tegen DETO

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost mocht paasmaandag niet verliezen van concurrent DETO Twenterand. De thuisploeg was dan ook tevreden met de 2-2 eindstand.

De gasten uit Vriezenveen kregen de meeste en de beste kansen tijdens het inhaalduel, maar konden de uitblinkende doelman Kevin van der Meulen slechts tweemaal passeren. Met de remise blijft DETO op acht punten achterstand staan en bivakkeert Buitenpost nog steeds op een veilige twaalfde plek op de ranglijst. De eerste de beste aanval van de bezoekende club leverde direct een doelpunt op. In de derde minuut werkte Kevin Pappels een voorzet achter de verbouwereerde keeper Kevin van der Meulen.

Het antwoord van Buitenpost volgde een paar minuten later. Een speler van DETO maakte dom hands in het strafschopgebied. Robin Huisman de Jong schoot vanaf elf meter bekeken raak: 1-1. De Blauwkes waren nog niet uitgejuicht of de bal lag aan de andere kant alweer in het net. Kevin Aman kon een bal uit een snelle aanval hard inkoppen.

Na rust zette Buitenpost nog eens aan. Robin Huisman de Jong vond met een vrije trap het hoofd van invaller Joost Jesse Visser die de 2-2 binnenknikte. In deze fase rook Buitenpost dat er meer in zat. Rob Dijkstra probeerde het van afstand, maar zijn schot ging net naast. Buitenpost blijft punten sprokkelen, want zaterdag werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Genemuiden.

Buitenpost 2 is kampioen geworden in de tweede klasse B. Het team onder leiding van scheidend trainer Robert Kleefstra verloor dit seizoen geen wedstrijd in de competitie. Veelzeggend is het doelsaldo van 44 doelpunten voor en 11 tegen. Buitenpost 2 heeft twee jaar in de tweede klasse gespeeld en promoveert nu weer naar de eerste klasse.