De gehuldigde biljartkampioenen van BC DC Drachten
De gehuldigde biljartkampioenen van BC DC Drachten Foto: Ron Mulder

Competitieprijzen biljarters BC Drachten

DRACHTEN - De algemene ledenvergadering van biljartclub BC DC Drachten werd bijgewoond door 44 leden die weinig heikele punten voorgeschoteld kregen.

Kees Kooijman en Bert de Jonge werden gekozen in het bestuur. Voor het organiseren van het vijftigjarig jubileum op 27 maart 2020 is een commissie zonder een bestuursafgevaardigde in het leven geroepen. Ze werken zonder vast budget en bestuursplan. Voor het vaststellen van de moyennes voor de competities en onderlinge toernooien werden gemiddelden van meerdere voorgaande resultaten gehanteerd. Vanaf het volgende seizoen gelden de moyennes van de vorige competities als start voor de volgende competities en toernooien. Er is onduidelijkheid over de reglementen van de FFBC, vanwege een twijfelachtige beslissing over het libre kampioenschap.

Na afloop van de vergadering werden de prijzen van de competities uitgereikt aan de drie hoogst geƫindigden, de producenten van de hoogste series en de kortste partijen.

Op de foto de kampioenen met voor v.l.n.r.: Frans Paludanus (driebanden A), Gerard Baars (driebanden B), Sietce Wierda (libre B), Klaas van der Veen (libre C) en Peter Hoekstra (bandstoten A). Achter: Luit van der Velde (libre D) en Ron Mulder (bandstoten B). Op de foto ontbreekt Joop Wolters (libre A).