Princenhoftocht

EARNEWALD - De Toerfietsclub Frisia organiseert op Koningsdag weer de Princenhoftocht voor zowel de recreatieve als prestatieve fietser. De tocht kan gereden worden over twee afstanden, 100 en 50 kilometer.

De 100 kilometer tocht voert door weidegebieden, de bossen van de Friese Wouden en langs watergebieden. Voor de 50 kilometer tocht is een route uitgezet in het gebied rond Earnewâld en omstreken, De Leyen en het Burgumermar. Beide routes zijn volledig uitgepijld. GPS routes downloaden kan op de website www.tfcfrisia.nl. Voorinschrijven met korting kan ook via de website van tfc frisia. Start en finish zijn bij Restaurant Partycentrum Wester, Wiidswei 32, Earnewâld. Starttijd: 100 kilometer van 7 tot 10 uur en 50 kilometer van 8 uur tot 12 uur. Voor de 100 kilometer kan ook gestart worden bij Hotel & Restaurant de Stripe, Duerswald 23, Wijnjewoude, eveneens van 7.00 uur tot 10 uur.

Bij de Princenhoftocht wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan&Go. Leden van toerfietsclubs hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Dat geldt ook voor fietsers die gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving. Enkel de barcode op de ledenpas laten scannen en de fietser kan op weg. De speciale herinneringsmedaille met een afbeelding van een vogel blijft een vast onderdeel. Dit jaar is dat de grijze snip. Deelnemers die de tocht voor de vijfde of tiende keer fietsen komen in aanmerking voor een speciale herinnering.