Op Koningsdag wordt in Holwerd de eerste kaatskoning van het seizoen weer gekroond.
Op Koningsdag wordt in Holwerd de eerste kaatskoning van het seizoen weer gekroond. Foto: Ingezonden

KNKB kaatsseizoen start in Holwerd

HOLWERD - Op zaterdag 27 april zullen vanaf tien uur 's ochtends op het prachtige sfeervolle kaatsterrein van Concordia weer de eerste KNKB ballen door de lucht vliegen.

Op Koningsdag wordt traditiegetrouw de eerste kaatskoning van het seizoen weer gekroond in Holwerd. De Koning van 2018, Elgar Boersma, zal dan zijn koningschap moeten afstaan, helaas kan hij zelf door vakantie in buitenland zijn troon niet verdedigen.

Nieuw wedstrijdconcept

Dit jaar heeft de wedstrijd een andere vorm. Niet alleen geselecteerde eersteklassers, maar ook hoofdklassers en tweedeklassers mogen zich opgeven. Dit is een nieuw wedstrijdconcept dat ook op de fameuze palingpartij van de afdeling Makkum op 22 juli georganiseerd zal worden.

Het doel van de pilot is om meer deelnemers en actie te krijgen en de opzet is aantrekkelijker voor publiek en kaatsers. Zie voor meer informatie ook de site van de KNKB www.knkb.nl. De wedstrijdlijst wordt samengesteld door middel van gestuurde loting.

Tribune

Zitplaatsen en entree zijn gratis en er is in Holwerd een kantine aanwezig. Tevens beschikt de club over een mooie tribune waar men beschutting kan vinden tegen zon en regen.

Concordia hoopt dat deze nieuwe opzet een succes gaat worden, zodat de seizoen opening in de toekomst een groot feest gaat worden van de mooie kaatssport.