Van links naar rechts: Klaas Gunnik, Natascha Post, Danique Wassenaar en Stefano Tienstra van GVV Feanwâlden.
Van links naar rechts: Klaas Gunnik, Natascha Post, Danique Wassenaar en Stefano Tienstra van GVV Feanwâlden. Foto: Ingezonden

Geslaagd Open Fries Kampioenschap acrogym

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 20 april vond het Open Fries Kampioenschap acrogym plaats in de Surventohal van Surhuisterveen. De organisatie was in handen van de plaatselijke vereniging WSBF.

Het OFK is al tien jaar een begrip in de noordelijke provincies en wordt mede mogelijk gemaakt door meerdere sponsoren uit de regio. Maar liefst 124 teams van 14 verschillende verenigingen deden mee aan dit evenement. De dag bestond uit een ochtend-, middag- en avondgedeelte.

Vanuit verschillende niveau's werd er gestreden om een felbegeerde medaille. Tevens was er een beker te winnen voor het team met de hoogste score van het dagdeel. De volledige uitslag staat op www.wsbf.nl.

Turnlust Hallum

Voor de acroteams van Turnlust Hallum, op één team uitgezonderd, was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Tweemaal goud en tweemaal zilver was er voor Turnlust Hallum en de beker voor de hoogste score van de middagwedstrijd. Mirte Leemburg en Yfke Huizenga, instapduo, wonnen goud en zetten ook de hoogste score neer. Zij mochten de prachtige beker in ontvangst nemen.

Verdere uitslagen Turnlust Hallum: Instappaar, goud voor Mirte Leemburg en Yfke Huizenga. Instapgroep, zilver voor Elbrich Wijbenga, Laura Mast en Amarens Post. E seniorpaar, goud voor Wietske Nutma en Ilse Osinga, zilver voor Rianne Osinga en Iris Terpstra. E juniorpaar, negende Amarins Smit en Dana de Vries, twaalfde Marrit Smit en Esmee Post.

Adonis Sportacrobatiek

Adonis Sportacrobatiek uit Drachten ging met maar liefst zes medailles naar huis: er was drie keer goud, twee keer zilver en een keer brons.

Voor alle teams was het een zeer geslaagde dag. Voor sommige teams is het de laatste wedstrijd samen terwijl het voor andere teams een mooie repetitie is voor de halve finale.

GVV Feanwâlden

Zaterdag deden er drie teams van GVV uit Feanwâlden mee aan de Open Friese Kampioenschappen acro. In de ochtend mochten Caitlyn Tienstra en Mackenzie Meuleman starten voor GVV in de D-junioren. Ze draaiden hun oefening zonder grote fouten. Ze eindigden als zevende. Dat was een goede afsluiter van hun seizoen. 's Avonds mochten de mixparen D-senior in actie komen.

Als eerste draaiden Klaas Gunnik en Natascha Post een mooie oefening. Wat opviel was hun goede uitstraling. Zij mochten het zilver meenemen naar huis.

Stefano Tienstra (Burgum) en Danique Wassenaar waren als allerlaatste van de dag aan de beurt. Ook zij hadden een goede oefening en werden beloond met het goud.