De gemiddelde GLS zal niet vaak op onverharde wegen rijden, maar als het moet dan kan het.
De gemiddelde GLS zal niet vaak op onverharde wegen rijden, maar als het moet dan kan het. Foto: Ingezonden

Nieuwe Mercedes GLS is een zevenzitter met het comfort van een S-klasse

NIEUWEGEIN - Met de nieuwe GLS is Mercedes-Benz is er klaar voor om de strijd aan te gaan met de Audi Q7 en BMW X7. Het is de grootste en meest luxueuze SUV van Mercedes-Benz.

Waar de vorige GLS al een behoorlijk grote auto was, is de nieuwe nog rianter dan zijn voorganger. De lengte is met 77 millimeter toegenomen, de breedte met 22 millimeter. Een van de voordelen van de 60 mm langere wielbasis is de interieurruimte, met name op de tweede zitrij. De drie volledig elektrisch verstelbare stoelen bieden alle passagiers een genereuze hoeveelheid ruimte en een uitstekend zitcomfort. De stoelen op de derde zitrij kunnen in de bodem worden verzonken om de bagageruimte te vergroten (maximaal 2.400 liter), terwijl de stoelen op de tweede zitrij volledig kunnen worden neergeklapt. Daarnaast is er voor het eerst een zespersoons variant met twee luxe, individuele stoelen op de tweede zitrij leverbaar. In de GLS 580 4MATIC maakt een geëlektrificeerde V8-motor met EQ Boost zijn werelddebuut – een 48V-systeem met geïntegreerde startdynamo. Net als de GLE is de GLS voorzien van de nieuwste generatie Mercedes-Benz rij-assistentiesystemen die de bestuurder optimaal ondersteunen. Met een cw-waarde van 0,32 biedt de nieuwe GLS biedt een indrukwekkende aerodynamica in zijn segment,.

De nieuwe CLS wordt nu aan het grote publiek voorgesteld op de New York International Auto Show (deze duurt nog tot en met 28 april). Eind van het jaar zal hij bij de dealers staan in de VS en Europa.