Jaarlijks is er een gezellige vrijmarkt in Burgum
Jaarlijks is er een gezellige vrijmarkt in Burgum Foto: Ingezonden

Volop gezelligheid in Burgumer centrum

BURGUM - Op Koningsdag is er van alles te beleven in het Burgumer centrum. Op zaterdag 27 april van 9.00 tot 13.00 uur is er als altijd de grote kindervrijmarkt met volop gezelligheid. Muziek is er van drumband de Marko's en er is kickboksen met een demonstratieles van Fightkings BG, onder leiding van Ernest Colic.

Fightkings is een jonge vereniging in Burgum, waar diverse vechtsporten worden gedaan, zoals Krav-Maga en karate. De fysieke en mentale weerbaarheid van de sporter worden getraind.

Wil je zelf actief zijn? Ga dan naar het Pleatsplein en kom een potje voetballen in de grote pannakooi (er is toezicht). Of ga zeehonden voeren, het basketbalspel spelen of meedoen aan de butlerrace. Ren je race met een dienblad vol plasticbekers gevuld met water. Leg je parcours zo snel mogelijk af en raak zo weinig mogelijk water kwijt. Je score wordt genoteerd, want er is een prijs te winnen.

Er is een ´selfie corner´, er zijn gezellige
terrasjes en en natuurlijk is er oranje slush puppy verkrijgbaar.

Ter hoogte van Scapino staat een ruilkraam voor zegeltjes en plaatjes, georganiseerd door 'Oranje Ferbynt'. De ruiltafel is een vrij initiatief, bezoekers bepalen zelf wat de waarde is van de ingebrachte zegeltjes, munten en dergelijke.

Kortom, genoeg te beleven en veel gezelligheid in Burgum. Toegang en parkeren gratis.