Elke laatste zondag van de maand winkelen in Drachten tijdens de open zondag.
Elke laatste zondag van de maand winkelen in Drachten tijdens de open zondag. Afbeelding: Ingezonden

Drachten viert Oranjeweekend van
vrijdagavond tot en met zondagmiddag

DRACHTEN - Zondag 28 april is de volgende open zondag in Drachten. Om de feestelijke sfeer van Koningsdag nog een dag langer te laten aanhouden komt muzikant Herbie spelen in het centrum, zijn er levende standbeelden en zorgen diverse winkeliers voor live muziek bij hun winkels.

"Eigenlijk hebben we op deze manier in Drachten één groot Oranjeweekend, dat vrijdagavond en -nacht al begint met live muziek," vertelt voorzitter van de Open Zondagcommissie Rudy Verwoert. Op Koningsdag zelf is er muziek en straattheater in het centrum en zijn er activiteiten voor kinderen. Op de Noord- en Zuidkade is er voor hen onder meer een vrijmarkt. Op de zondag komt Herbie spelen van 12.00 tot 15.00 uur en de standbeelden van Star Dr88 ladies & modellen & levende standbeelden zijn er van 14.00 tot 16.00 uur.

Elke laatste zondag van de maand is open zondag in Drachten. Ruim 140 winkels in het centrum zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook zijn de winkels op de Stationsweg, tuincentra, bouwmarkten en de winkels op de Martin Luther King-boulevard geopend.

De Open Zondagcommissie organiseert tijdens de open zondagen vaak een extra activiteit. Zo staat er voor zondag 26 mei een sneak preview van Peije Dei gepland. "Wie die dag naar Drachten komt krijgt alvast een voorproefje van dit festival met diverse theateracts en muziek."
Facebook: Open zondag Drachten
www.winkeliersverenigingdrachten.nl