"Grote verbazing" over optie 2 gemeentehuizen

KOLLUM - 'Doe studie naar het behoud van de gemeentehuizen in Dokkum en Dantumadiel en het afstoten van de gemeentehuizen in Ferwert en Kollum', is samengevat het voorstel van b. en w. van Noardeast-Fryslân. Dit riep woensdag "grote verbazing" op in de raad en bij enkele insprekers.

Dantumadiel maakt geen deel uit van Noardeast-Fryslân, waarom dan toch ongeveer een kwart van de ambtenaren daar huisvesten en binnen de eigen gemeentegrens twee gebouwen afstoten? Die vraag had Wierd Kooistra namens de Dorpenfederatie van Kollumerland en had ook Esther Hilderink namens Plaatselijk Belang Kollum. "Zeer verrast" en "grote verbazing" klonk het.
Sjaak Papma bepleitte namens Dorpsbelang Ferwerd/Hegebeintum en de werkgroep Vitale Waddenkust, dat er dan een andere organisatie in het gemeentehuis van Ferwert moet komen. "Tink oan in Streekhûs yn Ferwert, mei de provinsje, Wetterskip Fryslân, Holwerd aan Zee of miskien noch mear partijen."

Burgemeester Hayo Apotheker (portefeuillehouder) wees er op, dat de nieuwe gemeente nu over te veel vierkante meters beschikt, maar wel een overeenkomst heeft met Dantumadiel, qua ambtelijke samenwerking. Wordt vervolgd.