De volksdansgroep van De Drait bestaat al 35 jaar. Nieuwe leden zijn altijd welkom.
De volksdansgroep van De Drait bestaat al 35 jaar. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Foto: Ingezonden

Volksdansgroep De Drait viert 35 jarig
bestaan, met leidster van het eerste uur

DRACHTEN - De volksdansgroep van Wijkvereniging De Drait bestaat 35 jaar. De groep is in 1984 opgericht door de Wijkvereniging De Drait.

Vanaf het allereerste begin was Geertje Wedman de leidster en zij is dat nu nog steeds. Momenteel hebben wij 24 leden. "Dit zijn allemaal dames," zet één van de leden, Aukje Herskamp. "De heren ontbreken helaas."
Ons oudste lid van deze Drachtster volksdansgroep is 87 jaar, de gemiddelde leeftijd is ongeveer 70 jaar.

De groep danst veel internationale dansen, maar ook oude dansen zoals bijvoorbeeld de Veleta. Ze komt wekelijk samen in de Brede School in de Drait op woensdagmorgen van 9.45 - 11.15 uur. Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen om te kijken, en wie weet lid te worden.

Info Repair Café

BEETSTERZWAAG/DRACHTEN - Zaterdag 27 april, Koningsdag, is Repair Café Beetsterzwaag gesloten. Wel kunt u terecht bij Repair Café Drachten op dinsdag 30 april van 13.00 tot 16.00 uur. Zij zitten die dag in buurthuis De Kouwe, De Vogelweide 5 te Drachten om uw kapotte huishoudelijke apparaten, dringend naaigoed of lekke band te repareren. De ingewikkelde elektrische klussen, zoals telefoon en laptop moeten helaas even wachten. Meer info www.repaircafedrachten.nl. Op 25 mei staat RC Beetsterzwaag weer klaar.