De nieuwe MINI Clubman, hier met de optionele 'Union Jack' achterlichtunits.
De nieuwe MINI Clubman, hier met de optionele 'Union Jack' achterlichtunits. Foto: Ingezonden

De nieuwe MINI Clubman

RIJSWIJK - MINI presenteert de vernieuwde Mini Clubman. Aan de buitenzijde is deze te herkennen aan een nieuw vormgegeven grill en nieuwe verlichting. In het interieur zijn er meerdere opties bijgekomen en MINI Connected digitale services is geüpdatet.

Meest is het oog springend zijn de nieuwe achterlichtunits, deze zijn nu helemaal in lijn met de kleinere 3-deurs en 5-deurs modellen. Standaard zijn deze voorzien van Led-verlichting en optioneel kan de Union Jack hierin verwerkt worden net zoals bij de hatchback modellen. De voorzijde van de nieuwe MINI Clubman wordt gekenmerkt door een gemodificeerd design van de ronde koplampen. De standaard halogeenkoplampen zijn nu voorzien van een grotere reflector en een zwarte afwerking aan de binnenzijde. Optioneel zijn adaptieve LED-koplampen met matrix functie voor het grootlicht. Ook optioneel kunnen de S Clubman en Cooper SD Clubman nu met 'pianozwarte' details geleverd worden. De verschillende Clubman modellen zijn nu optioneel met sportonderstel leverbaar. Voor het interieur biedt MINI extra opties aan. Zo kunnen kopers nu kiezen uit MINI Yours Interior Styles: Piano Black illuminated, Frozen Blue illuminated en Fibre Alloy illuminated. Hierbij worden delen van het interieur verlicht door lichtstrips. De ronde omlijsting in het dashboard en sierdelen op het dashboard en de middenconsole zijn afgewerkt in bijpassende kleuren.

Het motorenaanbod van de nieuwe MINI Clubman omvat twee 3-cilindermotoren en een 4-cilinder benzinemotor naast twee 3-cilinder en twee 4-cilinder dieselmotoren. In een later stadium zal het modellengamma worden uitgebreid met de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman, welke standaard beschikt over de vierwielaandrijving ALL4.