Leerlingen van OBS De Opstap doen activiteiten waarmee ze zich bewust worden van de milieuproblematiek.
Leerlingen van OBS De Opstap doen activiteiten waarmee ze zich bewust worden van de milieuproblematiek. Foto: Ingezonden

Bouwen aan milieubewuste toekomst

OENTSJERK - Recyclen, plastic soep en ontbossing. Dit zijn een aantal van de onderwerpen die afgelopen donderdag de revue passeerden in het milieuspektakel, georganiseerd door OBS De Opstap met steun van onder andere dorpsbelangen en Trynergie. Het doel van het spektakel was door middel van diverse spellen en opdrachten, leerlingen meer bewust te maken van de wereldwijde klimaatproblematiek.

GBA-vragen over benzeen-uitstoot bij APK

KOOTSTERTILLE - De raadsfractie van Gemeentebelangen Achtkarspelen is bezorgd over de uitstoot van benzeen door de asfaltcentrale APK in Kootstertille. Raadslid Frans Hoekstra heeft het college van b. en w. hier schriftelijke vragen over gesteld.

Aanleiding is het 'meetprogramma' dat branchevereniging Bouwend Nederland heeft ingevoerd bij asfalt verwerkende bedrijven in Nederland. Hoekstra wil van b. en w. weten, of het college op de hoogte is van de (benzeen-)uitstoot van APK, en of die te hoog is of niet. 'Asfalt-specialist' bij Bouwend Nederland Ron Wesseling zegt niet te weten of APK aan de grenswaarden van benzeen-uitstoot voldoet. Hij vermoedt van wel.