Christelijk basisonderwijs nu 'Arlanta'

DOKKUM / KOLLUM - Het christelijk basisonderwijs in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân gaat voortaan verder binnen één organisatie onder de naam 'Arlanta'. Dit is het gevolg van de fusie van de organisaties voor christelijk primair onderwijs VCBO Kollumerland en Stichting Arlanta.

Het bestuur wordt verantwoordelijk voor 23 christelijke scholen voor basisonderwijs (waarvan één voor speciaal basisonderwijs) in de gemeente Noardeast-Fryslân. De nieuwe organisatie telt zo'n 2600 leerlingen en ruim 300 medewerkers.

De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Arlanta. "Door de groei in schaalgrootte ontstaan meer mogelijkheden voor toekomstbestendig onderwijs en goed werkgeverschap", aldus Carin Doodeman. "De nieuwe organisatie is een organisatie die christelijk, hoogstaand en innovatief basisonderwijs wil bieden, met gedreven, professionele medewerkers, zodat leerlingen zich ontwikkelen tot wereldkinderen." Carin Doodeman: "Samen bouwen we aan de toekomst van kind, medewerker en organisatie."

Afgelopen jaren was de samenwerking tussen medewerkers van beide organisaties al steeds meer op gang gekomen. Er was sprake van uitwisseling tussen directie en medewerkers. Ook werd er volop gewerkt aan gezamenlijk onderwijskundig en organisatorisch beleid. De bestuurlijke fusie is formeel ingegaan op 1 april jongstleden, dus met terugwerkende kracht. Alle betrokken partijen - van vakbonden tot en met de gemeente - hebben met de fusie ingestemd.