4 mei, Dodenherdenking in de regio

Oudega

OUDEGA - Op 4 mei is de dodenherdenking in en bij de Sint-Agathatsjerke van Oudega. Centraal staat een oorlogsverhaal over inwoners van het dorp.

Er is muziek van het Jiddische muziekgezelschap Samoosara en van een muzikant van muziekvereniging Looft den Heer. Ook zal een gedicht worden voorgelezen door een basisschoolleerling. Er worden bloemen bij een graf gelegd. Inloop is vanaf 18.30 uur en om 19.00 uur begint het programma, om 20.00 uur is er twee minuten stilte. Organisatie: Kulturele Kommisje Aldegea. Meer info? Sietske Wijmenga, 06 33352667.

Nij Beets

NIJ BEETS - Op het terrein van openluchtmuseum It Damshûs vindt op 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Nieuw daarbij is de inbreng van de schoolkinderen van OBS De Tjasker en CBS De Arke.

De scholen verdiepen zich al enige tijd in de Tweede Wereldoorlog. Een en ander resulteerde in werkstukken/posters en gedichten die op 4 mei 's avonds om half acht aan de ouders en andere belangstellenden zullen worden gepresenteerd. Daarna worden in de buitenlucht, bij De Lawei, gedichten voorgedragen door Rien van der Zeijden en de schoolkinderen. Tussen de gedichten door speelt Jense Meek op zijn accordeon improvisaties. Om 20.00 uur worden de twee minuten stilte in acht genomen.

's Avonds vindt in het Houten Himeltsje een concert plaats door de muziekgroep Baragan. De groep heeft zijn muziek aangepast aan het karakter van 4 mei. Het concert wordt onderbroken door een korte overdenking door Rien van Zeijden. Gezien het karakter van 4 mei wordt geen entree geheven. Een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten wordt op prijs gesteld.

De Tike

DE TIKE - Bij het monument bij de school, Master de Jongwei 19, start om half acht de herdenking in De Tike. Medewerking wordt verleend door leerlingen van De Gielguorde en muziekkorps Soli Deo Gloria.

Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Op 4 mei wordt in de Dorpskerk van Beetsterzwaag de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Deze bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Sprekers zijn: de heer Joop Wittermans en burgemeester Ellen van Selm. Muzikale medewerking wordt gegeven door het korps Euterpe en leerlingen van Stemstudio Lysbeth uit Beetsterzwaag. Kinderen van de Paedwizer, de Trime en School Lyndensteyn hebben opdrachten uitgevoerd naar aanleiding van presentaties die op de scholen werden gegeven door de acteur Joop Wittermans. Na de herdenkingsbijeenkomst, om 20.00 uur, wordt onder aan de toren 2 minuten stilte in acht genomen. Daarna worden bloemen gelegd op de trappen van de toren. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Tijdig aanwezig zijn is van belang, er is beperkt plaats in de Dorpskerk.