Weet wat je eet? Eet wat je kweekt!

HURDEGARYP - Groenten, fruit, bloemen, daglelies, bijen, enten... nieuwsgierig wat er op Volkstuin Warren gebeurt? Kom langs op de open dag op zaterdag 4 mei van 10.00 tot 14.00 uur. Plantjes komen ruilen mag ook. Het volkstuinencomplex is aan de Jintewarren in Hurdegaryp. Op dit moment zijn er ook nog tuinen vrij. Je kunt een moestuin huren van 25, 50 of 100 vierkante meter. Stuur voor meer informatie een e-mail naar volkstuinwarren@gmail.com of kijk op Facebook.

Samenzijn in de Menorah-Inn

DRACHTEN - De organisatie van Drachten-Samenzijn heet u welkom op zondag 28 april van 14.30 tot 17.30 uur in de Menorah Kerk aan de Dwarswyk 350 in Drachten. De middag is bedoeld voor personen die zich de weekeinden eenzaam voelen en behoefte hebben om anderen te ontmoeten of even buiten uw huis te zijn in een gezellige sfeer. "Gewoon even kletsen of een spelletje doen en u hoeft niets. Er is natuurlijk koffie en thee."

Wandel mee: COPD Challenge Drachten

DRACHTEN - Heeft u een chronische longziekte en houdt u van wandelen? Dan kunt u vanaf 15 mei wekelijks onder medische begeleiding wandelen in Drachten en omgeving. Er zijn verschillende wandelroutes, tussentijds zijn er pauzes en er wordt rekening gehouden met ieders niveau.

De Nationale COPD Challenge duurt 16 tot 20 weken. Op 24 april om 19.00 uur is een informatieavond over de COPD Challenge Drachten bij Sportbedrijf Drachten. Iedereen die interesse heeft is welkom. Tijdens deze avond krijgt u meer informatie over de inhoud van de wandeltrainingen en het effect op uw uithoudingsvermogen.

De Nationale COPD Challenge Drachten is een samenwerking tussen de diverse zorgverleners. Ziekenhuis Nij Smellinghe is samen met de gemeente, het sportbedrijf Drachten en diverse huisartsen- en fysiotherapiepraktijken in Drachten, gestart met het uitzetten van wandelingen voor mensen met chronische bronchitis of longemfyseem. Op zaterdag 28 september 2019 wandelt de groep samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Festival in Den Haag. (www.nationalecopdchallenge.nl/copdchallengedrachten)

Portretles Drachten

DRACHTEN - Om het seizoen af te sluiten geeft Jannes Kleiker nog een korte, intensieve cursus portrettekenen van zes lessen, 8 deelnemers. De nadruk ligt op het opzetten van de tekening, dus de snelle schets. De cursus wordt gegeven in mei op woensdagavond en op vrijdagmiddag.
(www.janneskleiker.nl)