Curiosa en antiek markt in Wergea

WERGEA - Op zaterdag 11 mei is in Wergea de jaarlijks rommel-, curiosa- en antiekmarkt. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud en het verbeteren van het multifunctionele centrum 'De Bidler'.

De markt is rondom kerkgebouw 'De Bidler' opgebouwd. De echte verzamelaars zijn hier ook altijd van de partij. De echte waardevolle stukken worden middels een veiling verkocht. Dit jaar is ook de afdeling tweedehands (kinder)kleding uitgebreider dan voorheen. De verkoop begint om 13.00 uur.

Bevrijdingsconcert Kruiskerk Burgum

BURGUM - Op zondag 5 mei, om 15.00 uur treedt Erik Bosgraaf (blokfluit) op in de Kruiskerk in Burgum. Dit doet hij samen met Izhar Elias (barokgitaar), Alessandro Pianu (klavecimbel), Israel Golani (theorbe) en Robert Smith (viola da gamba).

In het nieuwe programma van Cordevento worden u exquise pareltjes uit de Franse barokmuziek gepresenteerd. Frankrijk is van groot belang als het gaat om de ontwikkeling van muziek in de baroktijd. Zo maakten ook de instrumenten die bespeeld worden door Cordevento in het barokke Frankrijk een grote ontwikkeling door. De driedelige blokfluit zoals we die nu kennen werd geperfectioneerd door de familie Hotteterre. De barokgitaar was zo populair dat zelfs de Zonnekoning een begenadigd speler was. En het Franse klavecimbel repertoire is van het hoogst denkbare niveau, met werken van bijvoorbeeld Jean-Henri d'Anglebert. Kaarten reserveren via bospol49@gmail.com.

Troubadour Jan Nota in Rottevalle

ROTTEVALLE - De Kulturele Kommisje Rottefalle sluit het seizoen op vrijdag 26 april af met een optreden van Jan Nota. Hij komt met zijn programma 'Blinder'.

In de omgeving van Rottevalle is Jan Nota misschien nog geen bekende naam, maar in andere delen van Friesland is hij een veel gevraagd troubadour. Met begeleiding van zijn akoestische gitaar zorgt hij voor een goede, vrolijke sfeer.

Jan speelt een uitgebreid repertoire met bekende Nederlandse en Engelse liedjes. Een greep uit zijn repertoire: 'Country Roads', 'Hoog is de zolder', 'Over honderd jaar' en 'Living next door to Alice'. Naast deze bekende nummers heeft hij ook een aantal zelf gecomponeerde Friese liedjes, bij elkaar gebracht in zijn liedjesprogramma Blinder! Naast een voortreffelijke zanger is Jan ook een talentvol verteller.

Kaarten zijn voor tien euro vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kassa bij multifunctioneelcentrum It Werflân, Master Kuiperswei 1 in Rottevalle. Reserveringen via Ducky Visser, 0512 - 341741 of visservanderveen8@gmail.com. Aanvang 20.00 uur, vrijdag 26 april.