Het bestuur op het festivalterrein.
Het bestuur op het festivalterrein. Foto: Ingezonden

SOA (Surhuzum Open Air) is klaar voor de 2e editie

SURHUIZUM - Na het succes van de uitverkochte, eerste editie van SOA en de vele positieve reacties tijdens en na het festival, wordt Surhuzum Open Air dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Ditmaal wordt SOA een tweedaags festival met in totaal tien bands. Op vrijdagavond 21 juni zullen Harrejasses, Junkyard Dogs, Homeward Bound en Wieke Rocks optreden. Op zaterdag 22 juni is het podium vanaf 15.00 uur voor 2Years to Apocalypse, Status Quo tribute Back to Back, Volbeatz, the Ultimate Guns 'n Roses Tribute, Snaggletooth (Motorhead tribute) en de Paceshifters.

Dankzij de vele sponsoren en vrijwilligers is het mogelijk om zowel de entree als ook de consumpties relatief goedkoop te houden. Combikaarten voor de vrijdag en de zaterdag kosten slechts 20 euro en zijn, zolang de voorraad strekt, uitsluitend online verkrijgbaar via www.soa.frl en op www.facebook.com/soa.frl. SOA vindt plaats in het buurtschap 'Ophûs', in de volksmond 'de Pûs' (fonetisch: de Poes). Hoewel het terrein genoeg mogelijkheden geeft om het aantal bezoekers fors uit te breiden, kiest het bestuur daar nu niet voor. Te grootschalig kan, buiten de kosten en hogere risico's, ten koste van de sfeer gaan.