Transport gestopt

DAMWALD - Stichting Christenen Helpen Roemenië stopt met het goederentransport naar Roemenië. Kleding, meubels of matrassen kunnen niet meer worden ingeleverd bij de bestuursleden op de Badhûswei in Damwâld.

"De noodzaak van goederen voor onze projecten is niet groot meer," aldus Zwiers. De stichting bedankt iedereen die heeft geholpen. "Daardoor hebben wij vele arme mensen kunnen helpen en was er de mogelijkheid om het evangelie van Christus daar te brengen. Wij gaan natuurlijk wel door met financiële steun te geven aan projecten in Roemenië en hopen dat u ons daarin wil blijven steunen."

Schip Grouw klaar

EARNEWALD - Na meer dan twee jaar renovatie van al het ijzerwerk in Drogeham en nu een jaar timmeren en schilderen in Earnewâld is het beurtschip Grouw klaar.

Op vrijdag 12 april werd de restauratie van het beurtscheepje Dorp Grouw afgerond met een feestelijke herdoop bij het Skûtsjemuseum. Wethouders Gelbrig Hoekstra (Tytsjerksteradiel) en Harjan Bruining (Achtkarspelen) waren aanwezig bij het werkervaringsproject dat door de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel in november 2015 samen met het lokale bedrijfsleven werd gestart. Begin 2011 is het laatst bewaarde beurtschip gekocht door de stichting 'Dorp Grouw'.