De voetbalvrouwen van TFS vieren een feestje na het behaalde
kampioenschap in de vijfde klasse.
De voetbalvrouwen van TFS vieren een feestje na het behaalde kampioenschap in de vijfde klasse. Foto: Ingezonden

Dames TFS kampioen, winst Harkema-Opeinde

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Door met 3-2 van de dames van Harkemase Boys te winnen werden de dames van voetbalvereniging TFS uit Drachtstercompagnie ongeslagen kampioen in de vijfde klas.

Opvallend is dat tot nu alle gespeelde wedstrijden werden gewonnen door de ploeg.

In de wedstrijd tegen Harkemase Boys kwam het team met 2-1 achter te staan, maar in de slotfase wisten de dames van trainer Frank Rezelman alsnog de winst te pakken. Uiteraard werd het kampioenschap van de voetbaldames na afloop uitbundig gevierd in het clubhuis van TFS.

Winst VV Harkema-Opeinde

Voetbalvereniging Harkema-Opeinde heeft de goede reeks waaraan het bezig is een prima vervolg gegeven. De thuiswedstrijd tegen SC Franeker eindigde in een 2-1 overwinning. Hiermee werden de Harekieten rijkelijk bedeeld. De wedstrijd was drie minuten onderweg toen de thuisclub een aardige zet in de rug kreeg. Op een meter of twintig van het vijandelijke doel mocht Harkema-Opeinde een vrije trap nemen. Het schot dat Alex van der Tuin loste was hard, maar miste precisie. Franeker-goalie Dennis Zijlstra verkeek zich volledig op de inzet. Al grabbelend zag Zijlstra de bal over de lijn rollen: 1-0. De 2-0 kon volledig op het conto geschreven worden van Daniël Postma. Door goed druk te zetten, met als resultaat het veroveren van de bal, verschafte Postma zichzelf vrije doorgang naar het Franeker-doel. De youngster uit Augustinusga bleef koel en scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor het Harkemaster vlaggenschip. Een minuut voor de pauze kwam er alsnog een tegenslag. Op een metertje of vijf vanaf de cornervlag kregen de gasten een vrije trap te nemen. Willem van Duijn bracht de bal voor het doel, waar Gert Rijpstra met een stuit raak kopte: 2-1.