Wêz Handich/DOW start met winst

LEEK - Na een succesvol zaalseizoen ging op 14 april het veldseizoen weer van start voor de korfballers van Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar.

De eerste wedstrijd na de winter was meteen een belangrijke. Medekoploper Rodenburg was namelijk de tegenstander. Een overwinning zou dus een belangrijke stap richting promotie naar de eerste klasse betekenen. De blauwhemden begonnen slecht aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Ljibbe Kuipers bleek duidelijk nog gewend te zijn aan het korfbal in de zaal. Met de schotklok nog in het achterhoofd werd er haastig en slordig spel vertoond. Na twintig minuten spelen stond het daarom 6-4 in het voordeel van de ploeg uit Leek. In de laatste tien minuten voor de rust herpakte Wêz Handich/DOW zich echter enigszins. Het spel van de blauwhemden bleef gezapig, maar er werd wel gescoord. De ruststand was daarom 7-9.

Na rust begon Wêz Handich/DOW een stuk beter aan de tweede helft. Binnen vijf minuten liepen de blauwhemden namelijk uit naar een voorsprong van vier doelpunten: 8-12. In het restant van de wedstrijd wist Wêz Handich/DOW het spel te controleren. Met nog vijftien minuten te spelen kreeg een speler van Rodenburg bovendien een rode kaart en moest de ploeg uit Leek noodgedwongen wisselen. Na deze rode kaart was het verzet van Rodenburg echt gebroken en kon de ploeg van Ljibbe Kuipers uitlopen. De eindstand was daarom 11-19.