FC Birdaard (blauw tenue) trok aan het langste eind.
FC Birdaard (blauw tenue) trok aan het langste eind. Foto: Jantsje Wiersma

WTOC haakt af

OUDWOUDE - De voetballers van WTOC verloren zaterdag de aansluiting met de top na verlies tegen FC Birdaard.

Met goed positiespel werd Birdaard onder druk gezet. Dit resulteerde in de zestiende minuut in de 1-0 voorsprong voor WTOC. Een voorzet op maat van Jilmer Dijkstra werd door Nyckele Smeding keurig afgerond. Een ongelukkige botsing in het strafschopgebied tussen doelman Geoffrie Hoiting en Hidde Kingma werd door de scheidsrechter beoordeeld als een overtreding van de doelman van WTOC. De bal ging op de stip. Edwin Kooistra voltrok het vonnis in de vijfentwintigste minuut: 1-1. WTOC was even de kluts kwijt, maar herpakte zich snel. In de tweede helft kwam WTOC op achterstand. Een weggewerkte bal kwam voor de voeten van Douwe Boonstra en van ver schoot hij de bal op doel. Via de lat belandde de bal in het doel van WTOC: 1-2. Dit was meteen de eindstand.