De spelers van Buitenpost vieren de broodnodige overwinning tegen Flevo Boys.
De spelers van Buitenpost vieren de broodnodige overwinning tegen Flevo Boys. Foto: Kiepie.nl

Belangrijke winst Buitenpost op Flevo Boys

EMMELOORD - Voetbalvereniging Buitenpost heeft zaterdag drie belangrijke punten in de wacht gesleept. De uitwedstrijd tegen Flevo Boys eindigde in 0-1.

Het veldoverwicht was voor de thuisploeg, maar de beste kansen waren voor Buitenpost, dat collectief sterk voor de dag kwam. Met deze overwinning zijn de Blauwkes weer op een veilige twaalfde plek beland. Bovendien moet het team nog twee wedstrijden inhalen.

Buitenpost-trainer René van der Weij had zijn ploeg de opdracht gegeven compact te spelen. Dat lukte. Flevo Boys moest het spel maken, maar bleek daar moeite mee te hebben. Op slag van rust mocht Rolf Dijk een hoekschop nemen. Rudmer Loonstra timede goed en kon de bal binnenkoppen. Zo werd de ruststand van 0-1 gehaald. "Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben", concludeerde Van der Weij. "Wij speelden compact en hebben bewust de opbouw aan Flevo Boys gegeven. Met hun snelheid voorop wilde ik geen ruimte weggeven, dat hebben we zeer goed gedaan. Op het eerste kwartier na waarin we het lastig hadden, hadden we de wedstrijd onder controle. We hebben zelf de beste kansen gehad met Rolf Dijk in de eerste helft en Jorrit Terpstra in de tweede helft." In het paasweekend komt Buitenpost twee keer thuis op De Swadde in actie. Zaterdag 20 april spelen de Blauwkes tegen Genemuiden. Deze ploeg staat twee punten boven Buitenpost met twee wedstrijden meer gespeeld. Paasmaandag staat om 14.30 uur de inhaalwedstrijd tegen laagvlieger DETO Twenterand op het programma.