Dubbele winst voor basketballers Penta

GRONINGEN - De basketbaldames van Penta uit Drachten namen in Groningen tegen Celeritas de wedstrijd snel in handen.

Door een strakke verdediging en goed aanvallend teamspel leek een eenvoudige en ruime zege in aantocht bij een 25-40 voorsprong. Na rust kwam Celeritas echter terug tot 43-46. Onder leiding van Ilonka Debets en Manon Maychrzak stelde Penta snel orde op zaken door uit te lopen naar 43-54. Eindstand 64-77. Topscoorders: Ilonka Debets 25, Joanne Meijer 18, Manon Maychrzak 18, Biance Jouma 9 punten. De heren van Penta startten zeer sterk, en onder leiding van Jelte Hoogterp stond er al snel 0-15 op het bord. In het tweede kwart schakelde Quintas een tandje bij. De ruststand was 33-39. In het derde kwart naderde een scherp schietend Quintas Penta tot op één punt. Na een donderpreek van coach Ivo de Groot herpakte Penta zich en en won alsnog eenvoudig met 70-81. Scores: Edo Slump 33 punten, Jelte Hoogterp en Raymond Krakou 12.