PWC Buitenpost, de winnaar van de 
Fryselcup.
PWC Buitenpost, de winnaar van de Fryselcup. Foto: Ingezonden

PWC Buitenpost wint Fryselcup

BUITENPOST - Na een spannende finale in Sneek is zwemclub PWC uit Buitenpost afgelopen zaterdag winnaar geworden van de Fryselcup 2019. Elk jaar wordt er met vier clubs gestreden om de wisselbeker, SG Bolsward-Workum, Avéna Joure, Neptunia '24 Sneek en PWC Buitenpost.

PWC begon de wedstrijd met een kleine achterstand op Avéna, de winnaar van vorig jaar. Door de gretigheid van de zwemmers zijn er vele persoonlijke records gezwommen. Dit alles heeft ertoe geleid dat de achterstand werd omgezet in een voorsprong.
Voor de zwemmers werd dit pas duidelijk bij het bekend maken van de winnaar. Het bleef dus spannend tot aan het eind, waarna de wisselbeker in ontvangst kon worden genomen.

Clinic Buitenpost voor jeugdkeepers

BUITENPOST - Keeperstrainer Etienne Stomp heeft vorige week een keepersclinic aan de jeugdspelers van Voetbalvereniging Buitenpost gegeven. Een grote groep van 18 jeugdkeepers van onder 10 tot en met onder 19 jaar deed met veel enthousiasme mee aan de speciale training van de ervaren keeperstrainer op sportpark De Swadde. Ondanks de kou namen ook ouders en jeugdbestuursleden de moeite om te komen kijken.