Broekster Boys (rood-zwart tenue) leed een nederlaag tegen VV
Winsum.
Broekster Boys (rood-zwart tenue) leed een nederlaag tegen VV Winsum. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys verliest, Be Quick grijpt strohalm

DAMWALD - Na twee prima overwinningen mocht Broekster Boys zaterdag de degens kruisen met de halve finalist van de KNVB Beker noord, vv Winsum. De Groningers traden om verschillende redenen deze keer niet met hun sterkste team aan maar Broekster Boys wist geen enkel moment te imponeren. Winsum deed met de 0-1 winst goede zaken in de top van de ranglijst want de overige drie topploegen lieten allen punten liggen.

Broekster Boys had in het eerste kwartier de kans om op voorsprong te komen, maar de volley van Hedgar Hoekstra spatte op de lat uiteen. Daar bleef het bij voor de thuisclub. Winsum deed het niet veel beter. Hun beste kans, een vrije trap van Thomas Kauw, raakte de paal.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. De spelers van Broekster Boys konden elkaar maar moeizaam vinden, en dat was een groot contrast met de wedstrijd van de week daarvoor. Winsum kwam na drieƫnvijftig minuten op voorsprong door een doelpunt van Kay Bootsma. Het slotoffensief in blessuretijd kwam te laat. Broekster Boys verloor daarom kansloos met 0-1. Zaterdag speelt Broekster Boys weer een uitwedstrijd, tegen VV Balk.

Drachtster Boys - Be Quick

Zaterdag moest Be Quick Dokkum aantreden tegen het op de vierde plaats geklasseerde Drachtster Boys. Als hekkensluiter van de eerste klasse leek het op voorhand een kansloze missie, maar de equipe van trainer Henk Konings trad met een opvallende mentale frisheid het speelveld binnen en overklaste op sportpark het Drachtster bos de thuisploeg met 1-4. Met nog vier wedstrijden te gaan en 12 wedstrijdpunten te verdelen is dit resultaat wellicht de opmaat naar een mooi slotakkoord van de competitie.

Vanaf de aftrap zette Be Quick hoog druk op de aanval van Drachtster Boys. In de zestiende minuut veroverde Rudolf Banga de bal en kwam alleen op Emile Peters af, de keeper van de thuisclub. Banga scoorde 0-1 en verdiende zijn derde ster met 75 doelpunten in het eerste elftal van Be Quick. Met een afstandsschot van twintig meter schoot Frits Venema de 0-2 binnen.

Op slag van rust werd een corner van Richard Kempenaar gemist door de verdedigers van Drachtster Boys en kwam de bal voor de voeten van Marcel van der Meulen terecht, die bekwaam 0-3 op het scorebord bracht. In de tweede helft wist Be Quick zich goed onder het juk van de tegenstander uit te spelen, maar Sicco Bouwer scoorde tegen: 1-3. Marcel van der Meulen maakte een kwartier voor het einde 1-4 met een mooie passeeractie en een schot in de lange hoek. Hiermee heeft Be Quick de eindsprint in ieder geval goed ingezet. Zaterdag treedt het elftal thuis aan tegen Oranje Nassau Groningen.