Info-avond over nieuwe terpwoningen in Hallum

HALLUM - Binnenkort worden veertien woningen aan de Antsjemastreek, Grote- en Lytse Streek in Hallum gesloopt en vervangen door tien terpwoningen, waarvan twee levensloopbestendige woningen. Dinsdag 7 mei vanaf half acht is er een informatie-avond in mfc Trefpunt.

Bij de nieuwbouw wordt veel aandacht geschonken aan de historische waarde van dit unieke gedeelte van de Hallumer terp. Dit houdt in dat de stand van de woningen anders wordt en dat er vooral meer open ruimte komt voor fruitbomen en bloemen. Ook het zicht op de kerk wordt verbeterd.

Alle dorpsbewoners zijn op 7 mei vanaf 19.30 uur welkom in mfc Trefpunt. Daar doen een architect, een stedenbouwkundige en iemand van Landschapsbeheer Friesland de plannen uit de doeken doen. De veertien woningen staan inmiddels leeg. Ondertussen is er een eerste oriƫnterend archeologisch onderzoek gedaan, wat waarschijnlijk een vervolg krijgt in een dieper gravend onderzoek.

Vertegenwoordigers van dorpsbelang die de ontwerpen hebben gezien, zijn enthousiast. Dat de huizen gasloos worden is bekend, maar hoe komen ze er uit te zien? Wil je er zelf in wonen?