Reinbôge Burgum wandelt voor Water

BURGUM - Elke dag zes kilometer wandelen met zes liter water op je rug. Dit is de werkelijkheid voor veel kinderen in Oeganda en Tanzania. Basisschool De Reinbôge doet dit jaar mee met het schoolproject Wandelen voor Water van Simavi.

Verspreid over drie verschillende wandelroutes proberen de kinderen een zo groot mogelijk sponsorbedrag op te halen voor de waterprojecten van Simavi. Ontwikkelingsorganisatie Simavi werkt in Oeganda en Tanzania aan het verbeteren van de toegang tot veilig drinkwater en schone wc's. Zo kunnen gevaarlijke, besmettelijke ziektes als cholera en diarree worden voorkomen.

Alle kinderen lopen op donderdagmiddag 18 april met een rugzak vol flessen water een voor hun leeftijd passende afstand. De opening zal deze dag gedaan worden door wethouder Gelbrig Hoekstra.

Beter besef

Behalve de inzameling van giften is het doel de leerlingen een beter besef mee te geven over de situatie in ontwikkelingslanden. Daarom hebben de kinderen gastlessen gekregen over de noodzaak van veilig drinkwater en goede hygiëne in relatie tot een goede gezondheid. Mede dankzij deze sponsorloop kan Simavi zorgen voor veilig drinkwater en schone wc's op scholen in ontwikkelingslanden. Zo worden ziektes voorkomen en kunnen er meer kinderen naar school.