Fietstocht Ternaard

TERNAARD - Op zaterdag 20 april organiseert IVN Noordoost Friesland een leuke fietstocht van Ternaard naar Waaxens, waar stinzenplanten een belangrijke plaats innemen. De tocht gaat via Hantum weer terug naar Ternaard. "We zien en beleven de historie en unieke kenmerken van het landschap. Denk daarbij aan de Ternaarder bostulp, de Slaperdijk die is aangelegd in de zestiende eeuw en de oude Holwerderweg." Gids Jan de Vries vertelt wetenswaardigheden over deze omgeving. Aanvang 14.00 uur bij de Grutte Tsjerke in Ternaard, Tsjerkestrjitte 1. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen € 3,00. Lengte van de fietstocht is 12 kilometer. Informatie: Jan de Vries, 0519-571733.

Trio Les Amis

FEANWALDEN - In de Schierstins in Feanwâlden is zaterdag 20 april een gevarieerd programma te horen met veel zuidelijke muziek. Trio Les Amis uit Zeeland komt met accordeon, mandoline en gitaar en brengt werken van Vivaldi, Piazzolla, Satie en vele anderen. Het concert begint om 20.00 uur. Info via info@schierstins.nl of 0511-47293.

Matthäus Passion

DRACHTEN - Op Goede Vrijdag, 19 april 2019 om 19.00 uur, verleent het Christelijk Gemengd koor Ere zij God onder leiding van dirigent Rein Albert Ferwerda haar medewerking aan de viering in de Menorah, Dwarswijk 350 in Drachten. Het koor zingt door de dirigent bewerkte koralen en fragmenten uit de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, in een Nederlandse vertaling. Ds. Peter Smilde, vertolkt de woorden van de evangelist. Andries Tuinenga spreekt de woorden die Jezus gezegd heeft. Dit wordt afgewisseld met liederen uit het Liedboek, gezongen door de gemeente. Muzikale medewerking van Syl van Heeringen (viool), Gonny Roelofsen (fluit) en Hans Dorsman (orgel). Rein Albert Ferwerda bespeelt de piano.

MyKingRocks

BUITENPOST - Vrijdag 19 april is in it Koartling in Buitenpost MyKing Rocks de Good Friday-editie met de bands Crusade en Oltas. Crusade komt uit Eindhoven, en staat garant voor een pittig stukje 'oldskool hardcore'. Oltas uit de regio en tevens opener van de avond, brengt een 'mengelmoes' van verschillende genres metal ten gehore. Deur open vanaf 20.00 uur, rocken vanaf 20.30 uur.

Paaszangdienst

BURGUM - Het Sneeker Mannenkoor Edoza voert tijdens de Paasdagen een speciaal samengesteld Paasproject uit in Sneek en Burgum. Medewerking wordt verleend door Vronie de Vreeze (sopraan) en organist Sebastiaan Schippers. Tweede Paasdag 22 april in de Kruiskerk in Burgum, aanvang 19.30 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.