Vraag over graf in Damwâld

DAMWALD / HIPPOLYTUSHOEF Ida de Vries uit Hippolytushoef deed onlangs een aangename ontdekking op de begraafplaats De Ikker in Ikkerwâld/Damwâld.

Ze schrijft: "Wij zijn de kinderen en nazaten van Ate de Vries en Aafke Johanna van der Schaaf (begraven op de begraafplaats De Ikker). We zijn heel benieuwd wie een stenen vogeltje en later een zwarte, vierkante plantenbak met rotsplantjes heeft of hebben geplaatst op het graf. We vinden het een mooi gebaar en heel aardig ook, maar omdat we niet weten wie het plaatste, kunnen we de persoon niet bedanken. En dat willen we graag doen."

Ze hebben rondgevraagd bij andere kinderen en kleinkinderen, maar die antwoorden het niet te hebben gedaan en evenmin te weten, wie het wel heeft gedaan. "Dus bij deze, laat het weten. Het kan via de mail naar dochter Ida de Vries ( ida_devries@quicknet.nl) of per telefoon: 0227591549 of 0623376075. Per post kan ook, naar Bonkte Lieuw 22, 1777 DM Hippolytushoef.

Pianoconcert

DRACHTEN - Zondag 21 april geeft Ben Vieberink om 14.00 uur een Benefiet-pianoconcert ten behoeve van Biohkidsvillage. Tegelijkertijd is er de opening van zijn laatste foto-expositie clayers. In het najaar gaat hij samen met Abigail een bezoek brengen aan een weeshuis in Ghana. Daar maakt hij een reportage om meer aandacht te schenken aan Biohkidsvillage. De opbrengst van het concert (10 euro persoon ) gaat naar het weeshuis. Plaats. Dansida, het Blauwgras 11a Drachten. Opgave kan via het emailadres ben@dansida.nl

Paasfestijn Naturij

DRACHTEN - Bij Kinderboerderij de Naturij aan de Oude Slingeweg 4 in Drachten is op zondag 21 april, (eerste Paasdag) een Paasfestijn. Ook dit jaar mogen kinderen tot 12 jaar weer paaseitjes komen zoeken op de Naturij. Doe je alleen mee aan het Paasfestijn dan betaalt ieder kind €2,- voor een ticket om mee te doen.

Naast eieren zoeken zal er ook weer eitje-tik spel zijn voor de koepel. Winnaars ontvangen een chocoladepaashaas als extra prijs. Alle gevonden eitjes mogen mee naar huis. Er zal per leeftijdscategorie groepjes worden gemaakt, ouders mogen vanaf het pad meekijken en foto's maken. De eerste ronde is 11.00 uur en de laatste ronde is om 14.30 uur.

Wandeltocht

BURGUM - Vrijdag 19 april is er van 'gezond natuur wandelen' weer een wandeltocht van ongeveer een uur door het landschap rondom Burgum. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Zomerschuur, adres Zomerweg 68 a in Burgum. Deelname gratis.