Atelier Haringa

OUDEGA - Durkje Haringa stelt haar atelier weer open voor publiek. Hierin toont ze haar aquarellen en acrylschilderijen.

Durkje laat zich het liefst inspireren door de natuur. Zo heeft ze aquarellen van de Wadden, de eilanden en andere natuurgebieden geschilderd. Naast landschappen maakt ze ook werken van bloemen en andere stillevens. Bij wedstrijden viel ze zowel landelijk als provinciaal in de prijzen met haar aquarellen. Het atelier is open vanaf Paasmaandag 22 april tot en met 5 mei ,'s middags van 14.00 tot 16.00 uur.
Atelier Durkje Haringa is gevestigd aan de Eastersânning 11 / hoek Roundeel, bij de haven in Oudega (Sm.) Tel. 0512-372367 of www.durkjeharing.nl

Paasjaarmarkt

DRACHTEN - De traditionele paasjaarmarkt in het centrum van Drachten is op maandag 22 april, de Tweede Paasdag, en begint om 9.00 uur. De markt valt gelijktijdig met de kermis en op diverse plekken in het centrum zullen er naast de markt ook nog andere dingen te beleven zijn in de vorm van kindervermaak en muziek.
Dit jaar zullen er optredens zijn van de Peijesjongers en het duo Weima en van der Werf. De markt loopt van de Burgemeester Wuiteweg tot aan het einde van de Noorderbuurt.