Een volkstuin wordt tegenwoordig voor meer gebruikt, dan het kweken van groente en fruit.
Een volkstuin wordt tegenwoordig voor meer gebruikt, dan het kweken van groente en fruit. Foto: Ingezonden

Een volkstuin bij de Wrottersploech: er is plek

DRACHTEN - De eerste gedachte die opkomt bij het woord volkstuin is het verbouwen van groente, aardappelen en fruit. Een volkstuin bij de Wrottersploech in Drachten heeft vaak een bredere functie.

De tuinen worden ook recreatief gebruikt met bijvoorbeeld een deel gras waarop speeltoestellen voor de kinderen staan. Ook worden het steeds meer bloementuinen. Op de tuinen is de bouw van een tuinhuisje en kasje toegestaan. Hiervan wordt volop gebruik gemaakt.
Op de Zandige Wijk is een blokhutwinkel waar leden tegen een voordelige prijs zaden van groente en bloemen, pootaardappelen, gereedschap en meststoffen kunnen kopen; daarnaast is er een kas waar plantjes gekocht kunnen worden.

Vindt u een gangbare tuin van 200 m2 om te beginnen te groot dan kunt u ook gebruik maken van tuinen van 25 of 50 m2 die het bestuur beschikbaar stelt om belangstellenden het een jaar te laten proberen.

De Wrottersploech is een vereniging met ongeveer 350 leden. Er wordt getuinierd op drie complexen: De Zandige Wijk in Drachten-Oost, 't Soethoudt in Drachten-West en De Dwersfeart in Drachten-Zuid.

Op dit moment zijn er tuinen beschikbaar. Als u interesse heeft kunt u voor meer informatie kijken op www.wrottersploech.nl en eens een kijkje nemen op het volkstuinencomplex.

Heeft u serieuze belangstelling dan kunt u contact opnemen via 0512-521328 (Zandige Wijk) of 0512-545661 (Dwersfeart).