Toekomst en gezelligheid staan voorop tijdens deze editie van de Melkvee- en Akkerbouwdagen 
Opende op 15, 16 en 17 mei.
Toekomst en gezelligheid staan voorop tijdens deze editie van de Melkvee- en Akkerbouwdagen Opende op 15, 16 en 17 mei. Foto: Ingezonden

Melkvee- en Akkerbouwdagen Opende op unieke buitenlocatie

OPENDE - 15, 16 en 17 mei zal Melkvee- en Akkerbouwdagen Opende (Gr) het podium worden voor vooruitstrevende agrariërs. Deze unieke buitenbeurs vindt in het hart van het agrarisch gebied plaats. Agrariërs in heel Noord Nederland kunnen tijdens deze vakbeurs de nieuwste ontwikkelingen zien en beleven. Met deze unieke buitenlocatie direct aan de A7 is Opende dé plek voor ondernemende boeren.

Wat gaan we doen in de toekomst met het boerenbedrijf? Er is veel gaande op dit moment, maar wat gaat er nog meer veranderen? Waar moeten we rekening mee houden? Kringlooplandbouw, maar hoe? Vragen die bij veel agrariërs spelen en waar de vakbeurs meer duidelijkheid in gaat geven. "Door een platform te organiseren waar agrariërs samen komen kan er gediscussieerd worden over deze vraagstukken", aldus Johan Wolters, onder andere oprichter van de Melkvee- en Akkerbouwdagen Opende.

Naast de discussiepunten die bij de stands zullen ontstaan, biedt de vakbeurs ook een congres aan waar het thema kringlooplandbouw besproken gaat worden. Komende editie gaat meer in het teken staan van beleving. Exposanten zullen de mogelijkheid geven om gratis testritten te organiseren. Bezoekers kunnen zo de nieuwste modellen tractoren ervaren en hierdoor betere keuzes maken in de aanschaf. Ook aan de jonge toekomstige boeren en boerinnen wordt gedacht met allerlei vertier. Het hele gezin kan hiermee even uit zijn dagelijkse routine. Toekomst en gezelligheid staan voorop tijdens deze editie.

Voor het eerst zal tijdens Melkvee- en Akkerbouwdagen The Young Farmers Party plaatsvinden. Na de beurs kunnen bezoekers genieten van live muziek, gezelligheid en een hapje en een drankje. Kaarten zijn te koop via de website. Met een speciaal combiticket kan je voor €10,- The Young Farmers Party en de beurs bezoeken. The Young Farmers Party is onderdeel van de landbouwvakdagen, dit de toekomstige naam van de beurzen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Houd de Facebookpagina in de gaten!

Overgewaaid vanuit de agrarische vakbeurzen uit het Duitse Hannover introduceert CNO-Expo The Young Farmers Party gekoppeld aan de toekomstige Landbouwvakdagen. Deze combinatie trekt veel jonge agrarische ondernemers. Agrarische scholen, studentenverenigingen en NAJK zijn hiervoor uitgenodigd.

Evenemententerrein Strandheem ligt centraal gelegen in Noord-Nederland op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe direct aan de A7/afslag Frieschepalen.