Zaterdag start van seizoen in Dokkum

DOKKUM - Zaterdag 13 april wordt op De Zijl in Dokkum het toeristenseizoen voor Dokkum en wijde omstreken geopend. Dit gebeurt om 14.00 uur door de overhandiging van het Dokkum Magazine 2019 aan wethouder Jelle Boerema (VVD) van Noardeast-Fryslân.

Voorafgaand aan de presentatie vindt een schoonmaakactie plaats in de Dokkumer binnenstad. Vanaf 10.00 uur 's ochtends organiseert de Wijkraad Binnenstad een actie om de stad nog mooier op te poetsen. Te voet en te water wordt er afval ingezameld en worden verschillende zaken schoongemaakt.

Arriva past de
reistijden aan

HEERENVEEN - De bussen en treinen van Arriva rijden op Goede Vrijdag 19 april in Friesland volgens de vakantiedienstregeling. Dit geldt ook voor de meivakantie van 23 april tot en met 3 mei. Tijdens het paasweekeinde - 21 en 22 april - hanteert Arriva de zondagsdienstregeling.

Voor de lijnen 304 en 314 en 612 gelden enigszins afwijkende tijden. Zaterdag 4 mei houden chauffeurs en machinisten van Arriva zo mogelijk rekening met de nationale dodenherdenking door om 20.00 uur twee minuten stil te staan.