Links Rumaisa Ifrisan (tweede plek) en tweede van links kampioen Milou Hendriks van de Judo Kings. Foto: Ingezonden

Goud, zilver en brons Judo Kings en FMT Sport

LEEK - Het toneel in Leek was zaterdag bestemd voor de Nederlandse kampioenschappen judo voor judoka's tot vijftien jaar. Namens de Judo Kings deden hier negen judoka's aan mee en wisten in totaal vier judoka's het podium te bereiken.

In de categorie tot 36 kilogram wist Minke de Ruiter uit De Westereen knap zevende te worden. In de klasse tot 40 kilogram won Milou Hendriks uit Grou het goud, Ru maisa Ifrisan (Judoschool Oord) het zilver en Sanne Hartman behaalde de vijfde plek. Milou Hendriks heeft nu al vier NK medailles, twee keer goud in de categorie tot 15, een keer brons in klasse tot 15 en een keer brons in categorie tot 18 jaar.

Anna Fleur Visser verloor nipt de halve finale in de klasse tot 57 kilogram en daarna de wedstrijd om het brons, maar vestigde zich daarmee ook in de top 5 van Nederland. Bij de jongens ging het zilver naar Boaz Elzinga uit Mûnein in de klasse tot 34 kilogram. In de categorie tot 50 kilogram won Wesley Smid uit De Westereen brons. FMT Sport uit Oentsjerk/Feanwâlden had vijf deelnemers die zich hiervoor gekwalificeerd hadden. Sil Velstra uit Wyns (13 jaar, tot 38 kilo) was de meest ervaren judoka van zijn club en ging voor een tweede podiumplaats op rij in een deelnemersveld van 28 jongens. Sil verloor zijn eerste partij. Maar met een enorme knokkersmentaliteit wist hij achter elkaar zes tegenstanders op ippon te verslaan en won hij brons. Judith Groothoff uit Hurdegaryp, Sander de Vries uit Gytsjerk, Luca Jasper en Sven Moojen uit Leeuwarden hebben als eerstejaars deelnemers vooral ervaring opgedaan.